H-Alter
Foto: Eko ZadarFoto: Eko ZadarU sklopu kampanje Svim’ na Zemlji, daruj drvce!, građani i građanke donirali su ukupno 13.255,02 kuna za pošumljavanje ugroženih šumskih područja Zadarske i Šibensko-kninske županije, priopćili su iz Zelene akcije povodom završetka kampanje.

Od ukupnog iznosa 11.735,02 kuna je prikupljeno putem uplata na žiro račun udruge Eko-Zrmanja, dok je 1.520 kuna donirano tijekom javnih akcija u Zadru i Zagrebu. Skupljanje donacija trajalo je od 12. prosinca 2018. godine do 12. siječnja 2019. godine te se u tom razdoblju uključilo oko 200 građana i građanki diljem Hrvatske.

Svim’ na Zemlji, daruj drvce! kampanja je koju već drugu godinu zaredom provode udruge Zelena akcija, Eko Zadar i Eko-Zrmanja, a ove godine i uz ekološku udrugu Krka Knin. Cilj ove kampanje je osvješćivanje razornih posljedica konzumerizma i neodgovornog odnošenja prema šumskim ekosustavima te suočavanje s nekim od tipičnih problema poput prekomjerne i nelegalne sječe, požarima te tonama otpada koji završi u šumama.

<
Vezane vijesti