Foto: MMHFoto: MMH"Okupljanje mladih i donositelja odluka na jednom mjestu pravi je primjer kako strukturirani dijalog može funkcionirati u praksi", priopćili su iz Mreže mladih Hrvatske o jučer održanoj konferenciji.

U Zagrebu je jučer održana konferencija Što omogućiti mladima da budu spremni za život i društvo koju je organizirala Nacionalna radna skupina za provedbu strukturiranog dijaloga (u nastavku NRS), priopćili su iz Mreže mladih Hrvatske.

Konferencija je okupila više od 70 sudionika iz cijele Hrvatske, uglavnom mladih i predstavnika udruga mladih i za mlade, ali i predstavnika lokalne samouprave i savjeta mladih te obrazovnih ustanova. Tijekom konferencije, koja je tematizira implementaciju preporuka iz 5. ciklusa strukturiranog dijaloga koje je NRS prihvatila, predstavljen je istraživački izvještaj Marka Kovačića (IDIZ) o implementaciji preporuka te je Annamaria Mak (Odjel za mlade, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku) objasnila proces prihvaćanja preporuka te važnost istih za mlade u RH. Konferenciju je otvorio Ivica Bošnjak, pomoćnik ministrice za demografiju.

konferencija_mrezamladih2.jpg

Kako bi se provedba preporuka poboljšala te kako bi se čule nove ideje i prijedlozi mladih i ostalih sudionika, organiziran je i grupni rad tijekom kojeg se oformio niz zaključaka i preporuka o kojima će se razgovarati na sastanku NRS-a.

Strukturirani dijalog s mladima proces je koji putem konzultacija između donositelja odluka i mladih osigurava da mišljenja i preporuke mladih budu jedan od ključnih doprinosa u donošenju odluka i oblikovanja politika za mlade.

Ovakva konferencija na kojoj se u isto vrijeme okupljaju mladi i donositelji odluka pravi je primjer kako strukturirani dijalog može funkcionirati u praksi, zaključuju iz MMH.

Ključne riječi: mladi, Mreža mladih Hrvatske
<
Vezane vijesti