H-Alter
zagreb_before.jpgCentar oblikovanja svakodnevice poziva sve zainteresirane u dobi od 54 godina i više da se priključe uzbudljivoj dvodnevnoj radionici Jelene Bračun i Alme Trtovac Zagreb Before&After (Zagreb prije i poslije), koja će se održati 23. i 24. listopada u Muzeju za umjetnost i obrt. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta.

Dob

Program radionice namijenjen je osobama od 54 godine i starijima.

Broj polaznika

Predviđeno je 10 polaznika. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta.

Radionica je besplatna!

Opis radionice

Ciljevi radionice su osvijestiti polaznike o promjenama u javnom prostoru grada, prenijeti njihova sjećanja putem plakata te steći nove vještine rada na računalu. Polaznici se prije radionice pozivaju da donesu stare fotografije na kojima se vide dijelovi grada.

Prvi dan radionice polaznici s voditeljicama istražuju odabrane kvartove, njihovu povijest, urbanizam i arhitekturu. Odabiru fotografije koje su im najzanimljivije, na kojima će temeljiti daljnji rad. Odlaze na terensku nastavu na kojoj snimaju fotografije sadašnjeg stanja.

Drugi dan prikupljene vizualne materijale organiziraju i digitaliziraju, te nakon kratke PowerPoint prezentacije s uputama započinju rad na računalu u parovima. Uče raditi u jednostavnom i besplatnom programu (Gimp) za editiranje fotografija u kojem će oblikovati svoj plakat. Realiziraju narativni, fotomontažni plakat koji na kraju radionice printaju.

Prijaviti se možete ovdje.