Foto: Volim PuluFoto: Volim PuluNa dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća Grada Pule koja se održala jučer našli su se planovi davanja sedam pulskih plaža i nautičke luke Bunarina u koncesiju na 10 do 20 godina. Zato je inicijativa građana Volim Pulu ispred Gradske palače organizirala simboličnu prosvjednu akciju kojom iskazuje svoje protivljenje privatizaciji javnih plaža. Zahtijevaju odustajanje od donošenja odluke o planovima davanja koncesija dok se javnosti ne predoči analiza i opravdanost planiranih koncesija, te ne organizira javno savjetovanje o njima.

Plaže Saccorgiana, Ferijalni, Ambrela i nautička luka Bunarina planiraju se dati u koncesiju već 2019., a ostale, morske plaže na Punta Verudeli, Valkanama, Stoji i TN Splendid i Zlatne stijene, do 2021. godine. Bit koncesija je da koncesionar može djelomično ili potpuno zabraniti pristup javnosti, odnosno pristup plažama uvjetovati plaćanjem ležaljki ili korištenja izgrađene infrastrukture.

"Ovako važna odluka namjeravala se donijeti 'ispod tepiha', kao 23. točka dnevnog reda jedne poduže sjednice na kojoj su i neke druge jako bitne točke poput donošenja Proračuna za 2019. i izmjene GUP-a", poručili su iz inicijative Volim Pulu.

Istaknuli su da građani Pule imaju pravo znati koji su razlozi za davanje javnih plaža, na kojima su generacije slobodno uživale u prirodnim blagodatima - koja je javna korist od davanja koncesija?

Ključne riječi: javno dobro, Pula, plaže
<
Vezane vijesti