H-Alter
Foto: Screenshot_Nova TVFoto: Screenshot_Nova TVPovjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa danas je kaznilo zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića s 30 tisuća kuna jer je u srpnju prošle godine promijenio uvjete za besplatno oglašavanje stranaka u svrhu izborne promidžbe u bilo koje vrijeme, ne samo predizborno, te potom odobrio svojoj Stranci rada i solidarnosti postavljanje 30 jumbo plakata bez naknade. Time je iskoristio ovlasti gradonačelnika kako bi ta stranka ostvarila korist.

"Ne sporimo da je imao ovlast promjene pravilnika, no dužnosnik je koristio svoje ovlasti koje predstavljaju njegovo posebno pravo kao dužnosnika da bi promijenio uvjete kako bi u vrijeme koje se ne smatra izbornom promidžbom njegova stranka stekla određenu korist", rekla je predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković.Očito da je Bandić imao povlaštene informacije da će se pravilnik promijeniti

Navela je da je Bandić  7. srpnja prošle godine donio pravilnik kojim mijenja uvjete za besplatno oglašavanje političkih stranaka, a svega dva dana kasnije ta je odluka objavljena u Službenom glasniku Grada Zagreba da bi dan poslije stupila na snagu i stranci je odobreno postavljanje plakata bez plaćanja naknade. 

"Politička stranka kojoj je Bandić predsjednik podnijela je zahtjev prije nego je javno objavljen pravilnik na temelju kojeg je omogućeno isticanje plakata promidžbe, pa se postavlja pitanje izvora saznanja o ovakvoj mogućnosti. "Očito da je Milan Bandić imao povlaštene informacije da će se pravilnik promijeniti", kazala je izvjestiteljica Povjerenstva Branka Lukačević Gregić.

Povjerenstvo je Bandića kaznilo s 30 tisuća kuna neto mjesečne plaće kroz deset mjesečnih obroka u pojedinačnom iznosu od 3000 kuna.

Ključne riječi: Milan Bandić, sukob interesa
<
Vezane vijesti