Foto: Wikimedia Commons<br>Foto: Wikimedia Commons
Riječ je o presedanskoj odluci energetske tvrtke i odgovoru na proklamiranu strategiju njemačke vlade o gašenju nuklearki i napuštanju nuklearne energije do 2022. godine.

Najveća njemačka energetska tvrtka E.ON najavila je prelazak s proizvodnje energije iz konvencionalnih na obnovljive izvore energije. Pozivajući se na dramatične promjene na tržištu, E.ON je najavio veliki plan restrukturiranja kompanije, koji će biti fokusiran na energiju iz sunca i vjetra. "Naš postojeći poslovni model više nije u skladu s novim izazovima na tržištu", poručio je direktor E.ON-a Johannes Teyssen, dodajući da će ova kompanija povećati investicije u obnovljive izvore energije i distribucijske mreže za 500 milijuna eura.

U međuvremenu će kompanija započeti s procedurom prodaje i otpisa svojih nuklearnih elektrana. Riječ je o presedanskoj odluci njemačke energetske tvrtke i odgovoru na proklamiranu strategiju njemačke vlade o gašenju nuklearki i napuštanju nuklearne energije do 2022. godine. Odluka je, pored toga, prema mišljenju stručnjaka donesena i zbog snižavanja cijena energije te posljedičnog gubitka profita.

Unatoč velikim promjenama u poslovanju, korporacija ne očekuje otpuštanje radnika.

<
Vezane vijesti