izbori_copy28267.jpgPolitičke opcije koje nisu pozvane na izborno sučeljavanje, a koje se trebalo održati večeras na HRT-u odlučile su organizirati vlastito sučeljavanje. Sučeljavanje će se održati u velikoj dvorani Novinarskog doma s početkom u 20 sati, a vodit će ga Vojislav Mazzocco uz live prijenos

"Hrvatska radio televizija odabir stranaka za izborno sučeljavanje nazvala je vlastitim diskrecijskim pravom. Iako smo stranke različitih političkih programa, smatramo da je osnovno pravo građana da budu informirani o dionicima izborne utrke i da je upravo u širokoj paleti izbora sadržana bit demokracije. HRT je svojim postupcima pokazao da ih ne zanimaju demokratski procesi i informiranje, već sudjelovanje u klasičnoj političkoj polarizaciji. Nakon utemeljenih primjedbi, HRT je odlučio sučeljavanje otkazati, i tako još više građanima uskratiti njihovo pravo na informiranje. Zato smo mi, stranke koje žele građane informirati o svojim programima, ali za to nismo dobili priliku, odlučili organizirati alternativno sučeljavanje koje će građani moći pratiti putem live streaminga", poručili su iz Koalicije Spremni, Naprijed Hrvatska, ORaH-a, Radničke fronte, stanke Za gradŽivog zida.

Svoje sudjelovanje na zadnjem predizbornom sučeljavanju potvrdile su stranke konzervativna koalicija Spremni (Mate Knezović), Naprijed Hrvatska (Josip Kregar), ORaH (Gordan Cmrečki), Radnička fronta (Marko Milošević), Za grad (Iva Kvakić) i Živi zid (Ivan Vilibor Sinčić). Iako su se odazvali inicijalnom organizacijskom sastanku i podržavaju ideju da svi kandidati dobiju jednak pristup medijima, stranka Pametno odlučila je odustati od sučeljavanja. Na sučeljavanje su pozvani i predstavnici stranaka U ime obitelji i Bandić Milan 365, no do trenutka slanja ovog poziva nisu se odazvali na pozive.

Građani i građanke će sučeljavanje moći pratiti OVDJE.

Ključne riječi: HRT, ORaH, Za Grad, izbori
<
Vezane vijesti