Foto: Dario Grzelj, HinaFoto: Dario Grzelj, Hina"Iako je velika većina pročelnika odsjeka v.d. dekana Željku Holjevcu izrazila mišljenje kako Fakultetsko vijeće bez studenata nije Vijeće, studentski predstavnici ponovno nisu pozvani na sjednicu Fakultetskog vijeća koja će se održati 14. listopada", navodi se u priopćenju Plenuma Filozofskog fakulteta te se pozivaju svi studenti da se okupe sutra u 10 i 30 sati ispred vijećnice na fakultetu.

Kako se ističe u priopćenju Plenuma Filozofskog fakulteta, najmanje što se u ovakvoj situaciji može učiniti jest da se stare predstavnike vrati u Vijeće, a upozoravaju kako v.d. dekan Željko Holjevac i dalje izvršava nelegalne odluke Senata i rektora Damira Borasa, kao i njegov prethodnik Vlatko Previšić.

"Tako na sjednicu Fakultetskog vijeća u petak, 14. listopada, studentski predstavnici ponovno nisu pozvani, a Senat na takvo krnje Vijeće Filozofskog fakulteta u komičnoj maniri apelira da se suzdrži od donošenja odluka važnih za studente sve dok se ne izaberu novi studentski predstavnici", stoji u priopćenju.

Studenti naglašavaju kako se unatoč svemu već provode neke odluke koje Fakultetsko vijeće uopće nije potvrdilo, a niti je o njima raspravljalo. Zbog svega navedenog pozivaju se svi studenti da se okupe 14. listopada u 10 i 30 sati ispred vijećnice na Filozofskom fakultetu i pokažu kako ne pristaju na daljnje gušenje procedura demokratskog odlučivanja, u kojemu svoj glas moraju imati i studenti.

<
Vezane vijesti