Ilustracija: M.K.Ilustracija: M.K.Grad Zagreb otvorio je savjetovanje s građanima za projekt Biciklističke magistrale – Zagreb istok.

Grad Zagreb otvorio je savjetovanje s građanima za projekt Biciklističke magistrale – Zagreb istok. Kako ističu, riječ je o kapitalnom projektu kojim se želi urediti biciklistički koridor od centra grada (Studentski centar, Savska ulica) do Dugog Sela.

Idejno krajobrazno rješenje za uređenje biciklističkog koridora istočnog dijela Zagreba na kome će se temeljiti izrada projektne dokumentacije i daljnja implementacija rezultat je suradnje Grada Zagreba i Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Krajobrazno rješenje predviđa dionicu od cca 22,3 km, a još ih se osam razmatra

U auli Gradske uprave, na Trgu Stjepana Radića 1, svakoga radnog dana od 8:00 do 16:00 možete pogledati izložbu te iznijeti vlastiti stav o projektu idejnoga rješenja. Isto to možete učiniti ako obrazac ispunite i uputite na adresu Trg S.Radića 1 ili ako isti taj obrazac skenirate i pošaljete na adresu e-pošte zgcu@zagreb.hr, pozivaju iz Grada Zagreba. Savjetovanje je otvoreno do 26. listopada.

Dosadašnje vizije gradske uprave za biciklističku infrastrukturu u vidu crtanja crta po pločnicima izazivale su veliko nezadovoljstvo i biciklista i pješaka, a kako su građani zadovoljni ovim prijedlogom, pokazat će javno savjetovanje.

aem_copy23267.jpg Članak je objavljen u sklopu projekta 'U dnevnom ritmu' koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

<
Vezane vijesti