knjiznicaigracaka1.jpgIzvrstan uspjeh prve tri eko knjižnice igračaka potaknuo je na otvorenje još jedne. Četvrta Eko knjižnica igračaka u Hrvatskoj otvara se u subotu, 27. svibnja u 17 sati, u prostorijama Edukativno-zabavnog centra Radionica sreće u Sesvetskom Kraljevcu. Knjižnica će za početak biti otvorena utorkom i četvrtkom od 10 do 13 sati, u navedenim prostorijama. Igračke će se moći besplatno iznajmiti, a roditelje i djecu poticat će se da igračke kojima se više ne igraju doniraju knjižnici i recikliraju.

Udruga Java poziva građane Sesveta, Jelkovca, Sesvetskog Kraljevca, Dugog Sela i okolice da što prije u Eko knjižnicu igračaka učlane svoje najmlađe. S obzirom da se radi o dijelu grada kojeg karakterizira najviši prirast stanovništva, zastupljenost velikog broja obitelji s velikim brojem djece, dosta obitelji je težeg imovinskog stanja, otvorenje ovakvog prostora gdje djeca mogu besplatno posuđivati igračke, izuzetno je važno.

Time se ostvaruju višestruki pozitivni efekti ovog projekta: širi se osjećaj jednakosti - omogućavanjem pristupa igračkama svima, bez obzira na imovinski status, a djeca stvaraju ispravan odnos prema igračkama, uče se recikliranju i višestrukom korištenju igračaka. 

Knjižnicu je opremljena raznim, pretežno ekološkim igračkama: društvenim igrama, slikovnicama, edukativnim igrama, a nadopunjavat će se prema željama djece. Pridružite se otvorenju i podržite ovaj hvalevrijedan projekt!

<
Vezane vijesti