H-Alter
11156204_475849882570516_5684037595071649747_n.pngORaH je danas predstavio kampanju "Reci NE nafti u Jadranu, reci DA održivom razvoju" putem koje će informirati javnost i prikupljati podršku protiv eksploatacije nafte u Jadranu.

Nakon što je u četvrtak predsjednica ORaH-a i zastupnica dr. sc. Mirela Holy u Saboru pokrenula postupak interpelacije o radu Vlade RH na projektu istraživanja i eksploatacije ugljikovodika, ORaH je danas predstavio kampanju "Reci NE nafti u Jadranu, reci DA održivom razvoju" putem koje će informirati javnost i prikupljati podršku protiv eksploatacije nafte u Jadranu.

"Predmet interpelacije je uloga Vlade, a posebice ministarstva gospodarstva u realizaciji projekta zbog nepoštivanja niza zakonkskih procedura, vrlo kratkog i ograničenog razdoblja konzultacija s javnošću te manjkave Strateške studije. Interpelacijom u Hrvatskom saboru tražimo poništenje svih donesenih odluka i pokretanje postupka ispočetka, a kampanjom želimo podići razinu informiranosti javnosti i prikupiti podršku građana i građanki kako bismo jasno Vladi rekli – ne", objašnjavaju iz stranke.

Kampanja protiv eksploatacije nafte vodit će se na više razina: na društvenim mrežama – facebook, twiter, youtube i službenoj stranici ORaH-a gdje će se redovito objavljivati vijesti i korisne informacije te video izjave podrške javnih osoba, najavili su. Već su objavljene video podrške Judite Franković, Davora Gobca i Gorana Navojca, a snimljen je i edukativni videouradak kampanje, čiji je scenarist i redatelj Daniel Kušan.

Iz ORaH-a su pozvali i građane da se priključe kampanji, da im šalju svoje videouratke i fotografije na temu "zašto želimo spasiti Jadran?" ili fotografije vas samih s vašim izjavama. Sve materijale i razmišljanja možete slati na službeni mail kampanje: kampanja.jadran@orah.hr

Ključne riječi: Jadran, ORaH
<
Vezane vijesti