Foto: NovostiFoto: Novosti"Napad udruge U ime obitelji na tjednik Novosti, Hrvatsko novinarsko društvo (HND) vidi kao dio orkestrirane hajke na 'nepodobne' neprofitne i druge medije te udruge civilnog društva. Taj je hajka vrlo opasna po demokratske vrijednosti u hrvatskom društvu", priopćili su iz HND-a.

HND ističe u svom priopćenju kako udruga U ime obitelji, kao i bilo tko drugi, ima pravo javno tražiti što god želi pa tako i da se obustavi financiranje bilo kojeg medija iz proračuna, ali nema pravo vrijeđati i huškati, što upravo čini kroz tvrdnje kako Novosti potiču netoleranciju i šire mržnju prema većinskom narodu.

Napominje se kako za ozbiljne optužbe čelnici udruge U ime obitelji nisu ponudili niti jedan stvaran argument, već samo primjere koji služe demagoškoj, populističkoj i u današnje vrijeme, nažalost, sve prisutnijoj pseudoargumentaciji.

Ovaj napad udruge U ime obitelji na tjednik Novosti, HND zbog toga vidi kao dio orkestrirane hajke na "nepodobne" neprofitne i druge medije te udruge civilnog društva. Ta je hajka vrlo opasna po demokratske vrijednosti u hrvatskom društvu.

Istovremeno, udruzi U ime obitelji ne smeta što neki mediji, pa i oni sufinancirani novcem iz javnih izvora, doista nekažnjeno šire netoleranciju i mržnju, ali prema pripadnicima nacionalnih i ostalih manjinskih skupina.

Stoga HND još jednom poziva političke čelnike u Republici Hrvatskoj da jasno osude huškačke napade bez obzira od koga dolaze, a nadležna tijela da reagiraju u stvarnim slučajevima huškanja i širenja mržnje.

<
Vezane vijesti