H-Alter
priro_grad_zmag.pngU fokusu ZMAG-ove 4. Konvencije prirodnog graditeljstva su teme samoodrživog života, gradnja konopljom, slamom i zemljom te edukacija za prirodne graditelje.

Četvrto izdanje Konvencije prirodnog graditeljstva održat će se u subotu, 10. listopada 2020. od 10 do 22 h na Recikliranom imanju u Vukomeriću. I ove godine Konvencija će okupiti prirodne graditelje koji će predstaviti svoje inovativne projekte, otkriti sitne finese zanata te podijeliti svoja znanja i bogato iskustvo stečeno predanim radom i istraživanjem. Sudionike u subotu, uz cjelodnevno druženje u prirodi, očekuju zanimljiva predavanja i rasprave, demonstracije zelenih tehnologija i inovacija, upoznavanje materijala i demonstracijskih objekata, savjetovanje stručnjaka i promocija filma.

U fokusu ovogodišnjeg izdanja su teme samoodrživog života, gradnje konopljom, slamom i zemljom te edukacija za prirodne graditelje. O samoodrživom životu u šumi pričat će Nikola Borić sa Shumske farme, a arhitekt Siniša Bodrožić odgovorit će na pitanje „Što zapravo trebamo“. Matko Šišak iz ZMAG-a otkrit će sve što trebate znati o Akademiji prirodnog graditeljstva, dok će Mario Benković govoriti o iskustvu edukacije pri austrijskom udruženju graditelja slamom. Program uključuje i terenski posjet gradilištu obiteljske kuće od bala slame u Vukomeriću, demonstracije izrade zidova od slame i različitih tehnika zemljanih žbuka (Goran Brumnić i Alen Cerovac) te prezentaciju proizvoda Bioblock, Hempcreat i izolacijske ploče od konoplje (Mario FranićVesela Motika). Za kraj, održat će se promocija filma Nives Sertić o Akademiji prirodnog graditeljstva. Raspored možete pronaći na FB eventu.

Konvencija prirodnog graditeljstva je edukativno-promotivni događaj koji povezuje i umrežava ekološki orijentirane graditelje, projektante, naručitelje i sve zaljubljenike u tradicijsku i prirodnu arhitekturu. Osmišljena je kao platforma za razmjenu znanja i promociju inovacija i održivih rješenja, a na svakom svom izdanju predstavlja rad značajnih graditelja, istraživača, praktičara, obiteljskih poduzeća i organizacija te njihove inovativne projekte. Riječ je o jedinoj manifestaciji takve vrste u Hrvatskoj.  
 
Sudjelovanje na Konvenciji je besplatno, a broj posjetitelja je ograničen na 100 ljudi. 

Ključne riječi: ZMAG, prirodno graditeljstvo
<
Vezane vijesti