H-Alter
 Dok je tristotinjak građana okupljenih u Živom zidu za Varšavsku pjevalo prigodnu pjesmu o svim građevinskim malverzacijama koje se događaju u gradu Zagrebu, predsjednici Zelene akcije i Prava na grad Tomislav Tomašević i Teodor Celakoski predali su USKOK-u kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Milana Bandića.

Simbolike radi, mahalo se odčepljivačima odvoda.

Kako je rekao Celakoski, u kaznenoj prijavi na teret Bandića stavljaju se dva kaznena djela, zloupotreba službene dužnosti i sklapanje štetnog ugovora. Podsjetimo, u ugovoru s Tomom Horvatinčićem gradonačelnik Milan Bandić "uredio" je da se Hoto grupi iz gradskog proračuna isplati skoro 13 milijuna kuna. Štetnim ugovorom o financiranju izgradnje ulazno-izlazne rampe u Varšavskoj ulici bez odluke Gradske skupštine financijski je obvezao Grad da će Hoto grupi vratiti uloženih 13 milijuna kuna za taj projekt.

Perverzije radi, kako se izrazio Celakoski, iako se još vode procesi na Upravnom sudu, kani se započeti s gradnjom jednog objekta isključivo u funkciji privatnog interesa koji će građani biti prisiljeni platiti. "Kako nadležna ministarstva ne odgovaraju na naše pozive na provođenje inspekcije, bilo smo prisiljeni zahtijevati postupanje USKOK-a i Državnog odvjetništva", rekao je Celakoski.

png7.jpg png7.jpg

Tomašević je najavio da će aktivisti nastaviti sa kampanjom za obranu pješačke zone u Varšavskoj i pozvao je sve gradske i državne institucije da USKOK-u dostave dokumentaciju iz slučaja Varšavska i Cvjetni trg, jer institucije očito trebaju pomoć.

Na kraju razgovora u USKOK-u, pred novinare je, pomalo cupkajući u ritmu pjesme s druge strane ulice, izašla i zamjenica ravnatelja USKOK-a Nataša Đuretić koja tvrdi da ova antikorupcijska institucija već pola godina provodi intenzivnu istragu o svim nezakonitostima vezanim za Varšavsku i Cvjetni trg. "Stanje na terenu se stalno mijenja, što je otežavajuća okolnost, ali vrlo žurno ćemo donijeti odluku o počinjenim nezakonitostima i osobama koje su za to odgovorne, izjavila je Đuretić.

POSLUŠAJTE PJESMU "ZAGREB TE ZOVE"

<
Vezane vijesti