Foto: Prijatelji životinjaFoto: Prijatelji životinjaPrijatelji životinja i Mreža za zaštitu životinja upozoravaju da životinje nisu poklon za pod bor. U Hrvatskoj do 10 tisuća napuštenih životinja čeka dom. Upravo zato, u predbožićno vrijeme kada mnogi razmišljaju o proširenju svoje obitelji psom ili mačkom, Prijatelji životinja i Mreža za zaštitu životinja koju čine 52 udruge iz cijele Hrvatske pozivaju na odgovorno i promišljeno udomljavanje životinja umjesto njihove kupnje.

"U predblagdansko vrijeme, u općoj groznici kupovanja, ne smijemo zaboraviti da životinje nisu artikli koje kupujemo kao dar za Božić i koje onda poslije Nove godine, kada shvatimo da traže brigu i odgovornost, završavaju na ulici. Svatko mora imati na umu da su pas ili mačka Udomljavanjem se spašavaju najmanje dva života – one životinje koju udomite i one koja će doći na njezino mjestodugogodišnja obaveza koja traje između 10 i 20 godina, a ne slatka igračka i kratkotrajna zabava za djecu.

Stoga apeliramo na sve da nikada ne kupuju životinje i time podržavaju okrutno tržište kućnih ljubimaca. Također, životinje ne bi trebalo poklanjati jer udomljavanje treba biti promišljena odluka koju donosi cijela obitelj", naglašava Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja.

U ozračju blagdana koji simboliziraju solidarnost, pomaganje, ljubav, zajedništvo i činjenje dobrih djela, Prijatelji životinja pozivaju sve da posjete skloništa za napuštene životinje ili mnogobrojne udruge koje zbrinjavanju napuštene životinje te da udome napuštenoga psa ili mačku, a ako nemaju uvjete za udomljenje, da pomognu napuštenim životinjama traženjem udomitelja, hranom, dekicom ili šetnjom.

Prijatelji životinja podsjećaju da su psi i mačke u skloništu i pod skrbi udruga zdravi, cijepljeni i kastrirani, a psi i mikročipirani, i svi jedva čekaju novi dom. Udomljavanjem se spašavaju najmanje dva života – one životinje koju udomite i one koja će doći na njezino mjesto.

Ključne riječi: udomljavanje, životinje
<
Vezane vijesti