Foto: PixabayFoto: PixabayKao dio gradskog Green New Deala, gradske vlasti u Los Angelesu nastoje zasaditi najmanje 90 tisuća novih stabala tijekom sljedeće dvije godine. Stanovnike se potiče da im pomognu u postizanju tog cilja tako što će se prijaviti za do sedam besplatnih sadnica za svoja dvorišta ili prostore u zajednici. Grupe školskih radnika i vlasnike malih poduzeća također se potiče da se prijave za besplatno drveće koje će se posaditi na školskim kampusima, prostorima poduzeća i zajedničkim javnim prostorima.

Kako donosi Good News Network, jedini je uvjet da se svi slože s odgovornošću za brigu o drveću tijekom prvih nekoliko godina života.

Jednom kada se odabere drvo, od primatelja se očekuje da potpiše sporazum u kojem će navesti da će zalijevati mladicu prvih pet godina života. Gradske vlasti kažu da će se mladice vjerojatno zalijevati samo jednom tjedno ili rjeđe, ali prvih nekoliko godina života stabla ipak su najvažnije godine rasta i potrebna je pažnja.

"Obitelj može sjediti za računalom u pidžami, odabrati drvo na našoj stranici i mi ćemo ga im dostaviti u dvorište", rekla je ovom prilikom Rachel Malarich, koja sudjeluje u programu pošumljavanja grada. Uz drveće dolaze i vezice i peleti gnojiva, zajedno s uputama kako ih posaditi.

<
Vezane vijesti