Foto: Prtscr WWFFoto: Prtscr WWFNevladine organizacije WWF, BirdLife i Friends of Earth objavile su snimke životinja emitiraju čudne zvukove poput alarma. Svaka životinja u videu je ugrožena i trenutačno zaštićena europskim prirodnim propisima, koje Europska komisija upravo revidira.

Budu li ti propisi za zaštitu životinja i njihovih staništa oslabljeni, životi tih životinja bit će ugroženi. 

U videu se, među brojnim vrstama, pojavljuju vuk u njemačkim šumama, glavata kornjača na grčkoj obali i europski smeđi medvjed u rumunjskim šumama, kričući neobičnim zvukovima. Ekološke udruge vjeruju da životinje osjećaju strah za svoje živote i domove.

Ljudske aktivnosti utječu na brojna područja u Europi, što je rezultiralo gubitkom staništa, a tako i vrsta. Prema podacima Europske komisije, 60 posto ključnih populacija životinja i 77 posto njihovih staništa u Europi i dalje je ugroženo, zbog čega je nužna posebna pravna zaštita.

Tijekom nešto više od mjesec dana, više od 280 tisuća građana Europe već se pridružilo akciji Krik za prirodu, kojom traže političare da obrane prirodne propise (Direktivu o staništima i Direktivu o pticama), kako bi spomenute, ali i brojne druge vrste ostale zaštićene i u budućnosti. Ovdje saznajte kako se možete pridružiti kampanji Krik za prirodu.

<
Vezane vijesti