H-Alter
Foto: ZMAGFoto: ZMAGZMAG poziva na Konvenciju prirodnog graditeljstva - 6. i 7. svibnja u prostorijama MO Vukomerić i na Recikliranom imanju Vukomerić.

Udruga ZMAG kao mjesto prijenosa znanja i velikog protoka ljudi, osobito kroz svoju savjetodavnu službu, svakodnevno svjedoči o sve većoj potražnji materijala i usluga koje spadaju u domenu prirodnog graditeljstva.

Prirodno graditeljstvo podrazumijeva korištenje lokalnih prirodnih i recikliranih materijala čija proizvodnja ima opravdan ekološki otisak i ne zahtjeva visoki udio industrijske obrade. Zbog niza kvalitativnih prednosti ljudi se sve češće odlučuju za prirodna rješenja u stanovanju, te u ovom trenutku postoji daleko veća potražnja nego ponuda usluga.

Cilj 1. Konvencije prirodnog graditeljstva je predstaviti rad ekoloških graditelja, osnažiti i povezati tržište usluga i materijala. Želi se dodatno educirati posjetitelje Konvencije o tehnologijama prirodne gradnje i pomoći pri posredovanju između graditelja i njihovih mogućih klijenata kako bi se ova značajna grana graditeljskog sektora i u Hrvatskoj uspješnije razvijala. 

Pogledajte video trailer za Konvenciju, a čitavu najavu I raspored pronađite ovdje.

<
Vezane vijesti