H-Alter
Foto: M.K.Foto: M.K.Dugoočekivani Pravilnik o biciklističkoj infrastrukturi napokon je ugledao svjetlo dana. Iako Pravilnikom biciklistički aktivisti nisu sasvim zadovoljni, nebuloznih prometnih situacija kakve gledamo po primjerice Gradu Zagrebu ipak bi trebalo biti manje.

"S obzirom da je biciklistički promet u RH u zadnjih 20-tak godina bio legislativno određen s tek par članaka u Zakonu o cestama i Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ovo je velik korak za Hrvatsku", ocijenili su iz Sindikata biciklista.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture prihvatilo je 40-ak prijedloga od strane te udruge od predanih 90-ak, a među njima je i izmjena originalnog naziva Pravilnika koji se u prvom prijedlogu zvao Pravilnika o uvjetima za projektiranje i izgradnju biciklističke infrastrukture na cestama.

Pravilnik je, podsjećao na javnoj raspravi bio još u prosincu 2014. godine, o čemu je H-Alter opširnije pisao. Donošenjem Pravilnika Ministarstvo želi standardizirati izgled i dimenzije biciklističkih staza, jer praksa u Hrvatskoj često ukazuje na velike neujednačenosti, kazali su nam tada iz Ministarstva.

"S nekim novostima nismo zadovoljni, no drago nam je što je Pravilnik napokon izašao", komentirali su iz Sindikata.

Cijeli pravilnik možete proučiti OVDJE.

 

aem_copy61595.jpg Članak je objavljen u sklopu projekta 'U dnevnom ritmu' koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

<
Vezane vijesti