Foto: PixabayFoto: PixabayNakon 13 godina rada, kalifornijski zakonodavci slave postizanje cilja od milijun solarnih krovova postavljenih širom države. 2006. godine tadašnji guverner Schwarzenegger potpisao je Inicijativu za milijun solarnih krovova, kojom je zacrtan taj cilj. Rad na proizvodnji solarne energije nastavljaju, a do 2025. godine imaju zacrtan i drugi cilj - milijun solarno punjenih baterija.

Postignuća ove inicijative, kako se ističe u objavljenom izvještaju, premašila su očekivanja. Cilj inicijative bio je izgraditi 3 gigavata (GW) krovne solarne energije u cijeloj državi. Program je ispunio taj cilj već 2015. godine, a tržište solarne energije nastavilo je rasti. Poslove u proizvodnji solarne energije sada se može pronaći u svakom gradu Kalifornije.

Dok se ovih dana slavili prekretnicu od milijun solarnih krovova, zagovornici solarne energije zadržali su fokus na budućnosti pozivajući na milijun solarno napunjenih baterija do 2025. godine, kao i nastavak rada i razvijanje obuhvatne politike za nošenje s klimatskim promjenama.

<
Vezane vijesti