Foto: Agenda WiedenFoto: Agenda Wieden"'Ulica za igru' način je da se javni prostor građanima ponudi na novi način", ističe član bečkog gradskog poglavarstva za mlade, Jürgen Czernohorszky.

Ulice u kojima djeca imaju "pravo prednosti" novi su projekt Grada Beča. Odabrani dijelovi ulica u različitim bečkim naseljima u okviru ovog projekta u određenim će terminima biti prenamijenjeni samo za igru tj. za djecu i zatvaraju se za promet. "Ulica za igru način je da se javni prostor građanima ponudi na novi način", ističe član bečkog gradskog poglavarstva za mlade, Jürgen Czernohorszky. "Beč je jedan od najbrže rastućih gradova, stoga je neophodno smišljati i nove načine korištenja javnog prostora. Na taj se način poboljšava kvaliteta života u gradu, a u centru svega je ulica kao mjesto sastanka i druženja. Mjesto, gdje se susjedi mogu bolje upoznati, popričati ili popiti kavu", dodaje Czernohorszky.

Na bečke ulice za igru pozvani su svi - roditelji, djeca, bake i djedovi - a cijeli program osmislili su i vode profesionalni pedagozi koji će djecu animirati da se uključe u razne igre. Počevši od igara s loptom, žongliranja, preskakanja užeta pa sve do kreativnih radionica. Posebno atraktivna ponuda bit će i poligoni, gdje će djeca uz moć volontera biciklističke udruge Radlobby moći bez straha učiti voziti bicikle.

agenda_wieden_1.jpg
Ključne riječi: djeca, Beč
<
Vezane vijesti