savica.jpgGfK Centar za istraživanje tržišta proveo je početkom studenog anketu vezanu uz aktualno pitanje izgradnje crkve u Parku Trnjanska Savica. Čak 77 posto ispitanika izjasnilo se protiv gradnje crkve u parku i time jasno pokazalo da akcije pokrenute od inicijative Čuvamo naš park imaju podršku stanovnika ovog zagrebačkog kvarta. Ovaj podatak također oslikava u kojem opsegu gradska vlast na čelu s gradonanačelnikom zanemaruje javni interes i mišljenje građana i struke.

Istraživanje je također potvrdilo kako je podjela na zagovornike i "protivnike" crkve umjetno inscenirana - čak 72 posto ispitanika katoličke vjeroispovijesti je protiv gradnje u parku.

Na upit u kojoj mjeri se koriste zelene površine na Savici (za šetnju, igru s djecom, trčanje, uživanje u prirodu) 64 posto odgovora glasilo je "Često / Koliko vrijeme dozvoljava" i 32 posto "Koristim povremeno mogla/mogao bih i više", što pak pokazuje veliku potrebu gusto naseljenog naselja za parkovima i ostalim zelenim površinama.

Prema podacima dobivenim u medijima, GfK je anketu proveo na uzorku od nasumično odabranih 200 ispitanika iz različitih dobnih i spolnih skupina te zaposlenih, nezaposlenih i umirovljenika. Podsjetimo, na skupu Obrani park, obrani grad okupilo se više od tri tisuće građana, gdje je 2232 ljudi potpisalo peticiju protiv gradnje u parku.

<
Vezane vijesti