H-Alter
Foto: Marina KelavaFoto: Marina KelavaDrugačiji pogled na vijesti i događaje oko nas kroz haiku za H-Alter ispisuje Mun Tzu.

O haiku poeziji Vladimir Devidé, matematičar i japanolog, vrsni poznavatelj i ljubitelj haiku poezije piše: "Haiku poezija rasterećena je patetike, ne poznaje cinizam, u njoj nema preuveličavanja niti umanjivanja važnosti onoga o čemu se govori. Sve je važno, bilo veliko ili malo, obično ili neobično. Sve ima svoje mjesto, svoj trenutak."

Drugačiji pogled na vijesti i događaje oko nas kroz haiku za H-Alter ispisuje Mun Tzu (opreka umjetniku ratovanja Sunu), s željom da nas usmjeri prema neciničnoj svevažnosti svakodnevice. Prijašnje haikue Mun Tzua pročitajte ovdje.

 

Haustor vodi iz
privatnog objekta u
naše dvorište

 

Ovih je dana Zelena akcija proslavila 30 godina djelovanja. Zelena akcija djeluje s jednakim (ako ne čak i većim) žarom i prkosom od burne 1990. godine pa sve do danas i - nadamo se, još dugo.

 

Uplakani zbor
u sterilnoj dvorani
pjeva Auld Lang Syne

 

Ujedinjeno Kraljevstvo prije nekoliko je dana napustilo Europsku uniju, postavši tako prva članica u povijesti Europske unije koja je napustila tu zajednicu. Tranzicijski period nastupio je odmah po Brexitu, a traje do 31. prosinca ove godine.
Foto: BoJack Horseman Foto: BoJack Horseman

 

Tužni čovjek-konj
na krovu gleda zvijezde
– ulaz u LA

 

Izišla je i posljednja epizoda posljednje sezone američke serije BoJack Horseman - jedna era je završila i zauvijek će trajati.

 

Žuti dres s placa,
noći uz televizor
– ulaz u LA

 

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, 41-godišnji Kobe Bryant poginuo je krajem siječnja u padu helikoptera u Kaliforniji. U nesreći je poginulo devet osoba. 

 

Božićni otok
– utočište izbjeglih
i zaraženih

 

Australija je započela evakuaciju svojih građana zarobljenih od izbijanja koronavirusa u Kini u detenciju na udaljenom otoku. Evakuirani ljudi iz Wuhana bit će smješteni na Božićnom otoku, gdje će biti u karantini dva tjedna. Otok je najpoznatiji po imigracijskom detencijskom centru - naime, od 2003. godine, tisuće tražitelja azila bilo je ondje zatvoreno zbog stroge i nehumane izbjegličke politike Australije.
<
Vezane vijesti