Foto: Enrique VillarinoFoto: Enrique VillarinoŠpanjolac César je u svojih 74 godine života shvatio da je mijenjanje svijeta komplicirano, ali istovremeno i jednostavno. U jesen 2017., nakon što su mu djeca rekla da prestane biti idealist i vodi primjerom, uzeo je svoj štap i otišao do lokalne organizacije Refugees Welcome. Rekao im je da u kući u Pintu ima tri slobodne sobe. Danas s njime živi dvoje izbjeglica, iz Sirije i Senegala.

Za sebe kaže da je posve obična osoba, uživa u suživotu s Rabeeom i Mahamadouem, a oni na njega sad već gledaju kao na oca. Obogatili su jedni drugima živote i vole provoditi vrijeme zajedno.

"Naš je otac vrlo tvrdoglav i pomalo sanjar, ali uvijek je bio zabrinut zbog pitanja stanovanja i deložacija. Posebno je to vidio sa svojim slučajem - kupio je kuću s nekoliko soba u kojima, na kraju, nitko nije živio", priča Cesarov najstariji sin.

"Kad me ljudi pitaju zašto sam udomio izbjeglice, a ne Španjolce, kažem im da su na mjestu Rabeea ili Mahamadoua mogli biti oni. Meni je svejedno. Ovo je kao Erasmus. Ili bolje!", kaže César. Čitavu priču donosi španjolski El Confidencial, a pročitati je možete ovdje.

Ključne riječi: izbjeglice, Španjolska, dobrodošlica
<
Vezane vijesti