H-Alter
Foto: FAHFoto: FAHPrijateljska se utakmica održava u sklopu prosvjeda protiv postavljanja žice na granici između Hrvatske i Slovenije u Istri, ali i bilo gdje u Europi, protiv svih žica koje stoje na putu ljudskoj slobodi, pojasnili su iz Grada Pule.

"Po prvi puta u europskoj povijesti održat će se prijateljska utakmica preko žice između hrvatskih i slovenskih olimpijaca, reprezentativaca, sportaša, studenata, profesora, kulturnjaka i svih građana na granici između Hrvatske i Slovenije u Istri", najavili su iz Grada Pule koji ovu utakmicu organizira kao grad kandidat za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Prvo poluvrijeme ovog nesvakidašnjeg događaja održat će se u subotu, 19. prosinca, u 11 sati na graničnom prijelazu Lucija – Brezovica (kod Oprtlja), a drugo poluvrijeme istoga dana u 14 sati na graničnom prijelazu Dragonja – Kaštel (kod Buja).

Prijateljska se utakmica održava u sklopu prosvjeda protiv postavljanja žice na granici između Hrvatske i Slovenije u Istri, ali i bilo gdje u Europi, protiv svih žica koje stoje na putu ljudskoj slobodi, pojasnili su iz Grada.

Pula i Istra u natječaj za Europsku prijestolnicu kulture Pula +2020 ušle su s temom Demilitarizacije. "Upravo svjedočimo novoj militarizaciji europskih gradova i naših života  protiv koje se, u ime cijele Europe, borimo igrom, kreativnošću i nenasiljem", zaključuju u pozivu.

Ključne riječi: slovenija
<
Vezane vijesti