Foto: screenshotFoto: screenshotPovodom napisa na portalu Direktno.hr, u kojem se prenosi izjava predsjednika Nacionalnog sindikata policije Nikole Kajkića da je Frljića od 2. kolovoza 2015. do danas, po nalogu bivšeg ministra Ostojića, čuvala policija, vozila službenim automobilom MUP-a, te da je na to MUP potrošio pola milijuna kuna, Frljić ističe da se radi o besramnoj laži, tim opasnijom jer dolazi od strane policijskog djelatnika i sindikalnog predstavnika.

Frljić smatra kako prenošenje ovakve izjave govori i o portalu koji ju je prenio bez da je njezinu točnost provjerio s aktualnim ministrom unutrašnjih poslova Vlahom Orepićem.Frljić: "Želim vjerovati da u progonu HDZ-ovih političkih neistomišljenika neće sudjelovati i policija"

"Ovaj napis vidim kao još jedna pokušaj stvaranja masovne histerije i nastavak onoga što su svojim izjavama u javnom prostoru već napravili šef HDZ-a Tomislav Karamarko, te predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Žalosno je da oni koji bi u ovoj zemlji građane trebali štiti, sudjeluju u njihovoj stigmatizaciji i stvaranju atmosfere linča", objašnjava Frljić.

Frljić je pozvao aktualnog ministra Orepića, kao i njegovog prethodnika na toj funkciji, Ranka Ostojića, da demantiraju neistinite navode Nikole Kajkića.

"Također pozivam sve poštene djelatnike MUP-a da se ograde od laži svojeg kolege koji se ovom izjavom priključio hajki koja se protiv mene vodi jednakom snagom iz samog vrha političke vlasti, kao i s ulice. Želim vjerovati da u progonu HDZ-ovih političkih neistomišljenika neće sudjelovati i policija", zaključio je Frljić.

aem_copy45544.jpg

Članak je objavljen u sklopu projekta 'U dnevnom ritmu' koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

Ključne riječi: govor mržnje, Oliver Frljić
<
Vezane vijesti