Foto: K.O.Foto: K.O.Predstavnici Novog sindikata na današnjoj konferenciji za novinare ukazali su na razmirice između radnika u štrajku i tvrtke Finvest Corp čijem vlasniku, Marijanu Filipoviću, FINA pogoduje predstečajnom nagodbom na štetu radnika koji su bez plaće.

"Njima smetaju ovakve akcije, smeta im štrajk i smetaju im ljudi koji odbijaju raditi na crno. U Hrvatskoj su svi do sada pristajali raditi na crno kako bi imali redovnu plaću. Sada postoji skupina ludih radnika koji ne žele raditi na crno i ludog sindikata koji se pokušava suprotstaviti i kriminalu na razini države“, riječi su Marija Ivekovića, predsjednika Novog sindikata na novinarskoj konferenciji o tvrtki Finvest Corp d.d čijem vlasniku Marijanu Filipoviću FINA pogoduje predstečajnom nagodbom da spasi privatnu imovinu i vrati dugove na štetu radnika koji su bez plaće.

Prošli je tjedan održan sastanak na kojem su bili predstavnici Novog sindikata, predsjednik Uprave Viktor Horvatinčići te ministri Boris Lalovac, Mirando Mrsić i Tihomir Jakovina. Izneseni su stavovi Novog sindikata da državne institucije nezakonito pogoduju većinskom vlasniku Finvesta na štetu vjerovnika i radnika.

"Moram pohvaliti ministra Lalovca jer je jedini na sastanak došao pripremljen. Sam je potvrdio da tu ima puno elemenata koji ukazuju na to da se nešto čudno dešava te je rekao da će se potruditi da se istražne radnje provedu. S druge strane, ministar rada nam je predložio da zamrznemo štrajk i dogovorimo se s novom upravom. Dakle, nekima je sasvim u redu da se da šansa ljudima koji mimo vlade odrađuju neke radnje.Hrvatskom ne vlada Vlada, nego određene interesne skupine“, zaključuje Tomislav Kiš, glavni tajnik Novog sindikata.

Ključne riječi: radnička prava, štrajk, sindikat
<
Vezane vijesti