birdwatch_biom.pngEuropski dani promatranja ptica (EuroBirdwatch) obilježit će se i ove godine za vikend 5. i 6. listopada.

EuroBirdwatch je međunarodni događaj koji organiziraju europski BirdLife partneri, a ove se godine održava 26. godinu za redom. Cilj održavanja je podići svijest o pticama, odnosno njihovim staništima, područjima gniježđenja, migracijskim rutama i zimovalištima u Sredozemlju i Africi. U dosadašnjih 25 godina održavanja EuroBirdwatcha, u Europi je organizirano preko 40.000 događanja na kojima je sudjelovalo je više od 1.18 milijuna ljudi.

"Naši vrijedni članovi, ljubitelji ptica organizirali su događaje u svojim gradovima, pa se tako organizirane akcije promatranja ptica ove godine održavaju u Zagrebu, Sinju, na Učki, u Križevcima te okolici Varaždina. Pozivamo vas da organizirate promatranje ptica za svoje prijatelje i susjede, a nakon završetka akcije, ukupni rezultati bit će dostupni na stranici www.eurobirdwatch.eu", priopćili su iz udruge BIOM.

Pridružite im se na promatranju ptica i u zagrebačkom Botaničkom vrtu, u nedjelju, 6. listopada. Okupljanje je predviđeno do 9:30 na glavnom ulazu u vrt.

Više informacija saznajte na Webu i FB stranici.

Ključne riječi: ptice, BIOM
<
Vezane vijesti