Foto: Split film festivalFoto: Split film festivalGrand Prix za dugometražni film pripao je filmu Oscuro Animal, dok je posebno priznanje u istoj kategoriji pripao filmu Događaj. U kategoriji kratkometražnog filma nagradu grand prix osvojio je film Događaji u maglenoj komori, dok su posebno priznanje osvojili filmovi Movements arising from different relationships i The Meadow.

U filmu Oscuro Animal, autora Felipea Guerrera, slike pričaju priču, jedva da se izgovori riječ dijaloga i ta se nijemost prenosi na nas. Šutke gledamo film vizualne ljepote usporedive s nekom najboljom slikom koju išara kist stvarnosti, ratnog konflikta u Kolumbiji toliko univerzalnog da transcendira prostor i vrijeme.

Isječak iz filma Događaji u maglenoj komori Isječak iz filma Događaji u maglenoj komori

Grand Prix za najbolji kratkometražni film pripao je filmu indijskog autora Ashima Ahluwalia Događaji u maglenoj komori. Žiri je istekao zanimljiv način na koji je u filmu prikazana korelacija između procesa sjećanja i stvari koji su već izgubljene. Također preko ovog filma dobivamo novi uvid u povijest indijske kinematografije. Film posebice čini zanimljivim suptilna doza humora od strane samog glavnog protagonista.

Više o drugim nagrađenim filmovima možete pogledati ovdje.

Ključne riječi: Split Film Festival
< >
Vezane vijesti