Ilustracija: T.O.Ilustracija: T.O."Vaše odluke ne smatramo dobrima za pisanje, čitanje i nakladništvo u Hrvatskoj", poručili su ministru Hasanbegoviću članovi Kulturnog vijeća za knjižnu djelatnost koji su jučer podnijeli ostavke.
Nadežda Čačinovič, Gordana Crnković i Neven Jovanović podnijeli su ministru Hasanbegoviću ostavke na mjesta u Kulturnom vijeću za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost.

"U svom radu kontinuirano smo, savjesno i na vrijeme obavljali posao vrednovanja predloženih projekata na području nakladničke djelatnosti i time pridonosili brizi o visokoj razini pisane riječi u Hrvatskoj. Budući da ste nedavnim odlukama o potporama za izdavanje časopisa i knjiga u neuobičajenoj mjeri zanemarili naše preporuke, naša suradnja više nije moguća ni smislena. Smatramo potrebnim upozoriti javnost da odluke koje ste donijeli ne odgovaraju preporukama Vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost u ovom sastavu. Također ističemo da ste kašnjenjem u odobravanju projekata prouzročili nove probleme nakladništvu, što se nije trebalo dogoditi. Zbog svega navedenog Vaše odluke ne smatramo dobrima za pisanje, čitanje i nakladništvo u Hrvatskoj", poručili su ministru.
 
Ključne riječi: Ministarstvo kulture, knjige
<
Vezane vijesti