H-Alter
hedona2.jpgCrowdfunding kampanja za opremanje Choco Bara čije je otvaranje planirano na jesen 2017. godine u središtu Križevaca u prva je 24 sata prikupila donacija u protuvrijednosti preko 3000 američkih dolara, odnosno 60% željenog iznosa potrebnog za opremanje kuhinje i šanka, odnosno kupnju pećnice i točionika za vruću čokoladu.

Otvaranje Choco Bara će omogućiti zapošljavanje još pet osoba, od kojih su dvije osobe s invaliditetom. Choco Bar zamišljen je kao mjesto za okupljanje i uživanje u raznovrsnoj ponudi vrhunskih proizvoda križevačke čokolaterije. Posjetitelji će imati priliku kušati brojne čokolade i praline, domaće kolače i najfiniju toplu čokoladu.

"Želimo da naš Choco Bar bude mjesto uvažavanja različitosti koje će okupljati sve ljubitelje čokolade. Želimo otvoriti nova radna mjesta i biti pozitivan primjer drugima. Želimo nastaviti proizvoditi čokolade i praline za još širu publiku", ističe Đurđica Božić iz Čokolaterije Hedona.

hedona1.jpg

"Podržite nas donacijom, a zauzvrat Vam nudimo širok spektar Hedoninih čokoladnih čarolija! Ovisno o visini donacije, svaki podržavatelj akcije dobit će naše čokoladne proizvode, ali i druge poslastice, poput posebnog 'čokoladnog' piva koje priprema Križevačka udruga pivara te suvenire čipkanog srca koje izrađuju Križevačke čipkarice", pozivaju iz Hedone.

Čokolaterija Hedona d.o.o. – socijalno poduzeće osnovala je Udruga invalida Križevci u veljači 2013. sa željom da se tu prvenstveno zapošljavaju osobe s invaliditetom. Do svibnja 2015. U poduzeću je bilo zaposleno šest osoba, no kako je tržište prepoznalo kvalitetu proizvoda i kako se poslovanje počelo širiti javila se potreba za zaposlenjem još dvije osobe. Hedona trenutno broji 9 zaposlenih, od kojih su 6 osobe s invaliditetom.

Kao socijalno poduzeće s klijentima možemo potpisati ugovor o zamjenskoj kvoti prema kojem svaka tvrtka koja mora po zakonu zaposliti invalidnu osobu, a to ne ispunjava, može umjesto plaćanja kazne kupovati naše proizvode koji mogu biti i s personaliziranom ambalažom. Relativno smo mlada tvrtka koja se probija na tržište. S obzirom na tu činjenicu ispunjavamo naš cilj, a to su redovita primanja zaposlenih te otvaranje novih radnih mjesta.

Projekt podržite OVDJE.

<
Vezane vijesti