Foto: TwitterFoto: TwitterNaše osoblje – samo Talijani!, slogan je kampanje talijanskih kompanija Moby, Tirrenia Compagnia Italiana Navigazione i Toremar, čiji je oglas jučer osvanuo u nekoliko talijanskih novina poput Corriere dello Sport. Oglas u kojem se ističe kako preko "5 tisuća visokokvalificiranih talijanskih radnika uvijek pruža vrhunsku uslugu" izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama, gdje je dio korisnika pozvao na bojkot "ksenofobnih kompanija".

Zbog brojnih reakcija na oglas, prozvane tvrtke oglasile su se s kratkim priopćenjem u kojem ističu kako su ponosni što "zapošljavaju građane Italije umjesto radnika izvan EU, bez talijanskih ugovora o radu, kao što se događa kod drugih brodskih tvrtki". Nastavljaju, "oglas nema veze sa ksenofobijom, već je jednostavno riječ o načinu zaštite tradicije talijanske plovidbe, osiguravanju posla za naše ljude i njihove obitelji te obrani njihovog dostojanstva".

"Vjerovali ili ne, ali i radnike iz drugih zemalja možete legalno zaposliti, ne moraju biti Talijani", "Kada idem na odmor na kraju uvijek putujem s kompanijom Moby, ali nakon ovog lošeg PR-a ću se potruditi pronaći neke alternative", dio je komentara na objavljeno priopćenje.  

Foto: Facebook Foto: Facebook
Ključne riječi: ksenofobija, Italija
<
Vezane vijesti