Foto: AntropopFoto: AntropopMapa je kreirana po uzoru na Use it mape, koje neko mjesto opisuje iz perspektive lokalaca, odnosno ističu one stvari, lokacije i znamenitosti koje su posebno bitne lokalcima, a koje nemaju nužno turističku vrijednost.

Pučišće je dobilo novu mapu koju su osmislili i napisali sami mještani, okupljeni oko projekta RE:AKCIJA kojeg Udruga etnologa i antropologa Antropop od lipnja prošle godine provodi u tom mjestu. Mapa je kreirana po uzoru na Use it mape, koje neko mjesto opisuje iz perspektive lokalaca, odnosno ističu one stvari, lokacije i znamenitosti koje su posebno bitne lokalcima, a koje nemaju nužno turističku vrijednost. Sam dizajn mape odradio je Erik Lončar, koji je iskustvo sticao i radom na splitskoj Use it mapi.

pucisca_antropop_copy93687.jpg

Mapa sadrži ukupno 55 oznaka koje zanimljivim pričama nastoje što više približiti ovo mjesto turistima, pa ona može poslužiti ne samo kao orijentir, već i kao pravi mali vodič po Pučišćima. Mapu je, osim na promociji, moguće nabaviti u Turističkoj zajednici Pučišća, turističkoj agenciji Grikula te suvenirnici Bračka sirena, u samom mjestu.

Dizajn i tisak mape te dvije pripadajuće table financirali su Općina Pučišća te češka zaklada Nadace Via, a sama ideja za izrad mape dio je projekta RE:AKCIJA koji Udruga etnologa i antropologa provodi u Pučišćima od lipnja prošle godine.


   aem_copy61595.jpg Članak je objavljen u sklopu projekta 'U dnevnom ritmu' koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

Ključne riječi: Brač
< >
Vezane vijesti