H-Alter
Foto: ytb-rptscFoto: ytb-rptscProjekt Zagreb City je u suprotnosti s važećim zagrebačkim Prostornim planom i Generalnim urbanističkim planom. Međutim, gradonačelnik Bandić ignorira tu činjenicu i postavlja se kao da će svaki čas "zabiti lopatu" te izbaciti korisnike hipodroma. Iz toga je jasno kako namjerava samo formalno odraditi buduće izmjene prostorno-planske dokumentacije kako bi uklopio ovaj projekt i da se pri tome neće obazirati na stavove javnosti i struke, upozoravaju iz Zelene akcije.

U obrazloženju kojeg su korisnici hipodroma dobili stoji da moraju osloboditi prostor investitoru. "Jasno je da se radi upravo o posljednjoj Bandićevoj megalomanskoj fantaziji i njegovim novim prijateljima iz Dubaija koji su sličnim projektom u Beogradu već bili izazvali val masovnih prosvjeda", stoji u priopćenju Zelene akcije.Ipak, iz Zelene akcije napominju kako bez obzira na već standardan obrazac rada Milana Bandića u kojem su procedure samo formalnost, ovom projektu prethodi čitav niz ishođenja raznih dozvola i izmjena prostorno-planske dokumentacije

Ističu kako rušenje najmanje tri paviljona spomeničke vrijednosti na području Velesajma, izgradnja na zelenoj površini, nepovezivanje s okolnim prostorom te zanemarivanje procedura - ništa od toga zagrebačkom gradonačelniku nije važno. Bandić je odlučio je da Zagreb City mora ići i smatra da se njegovim željama moraju prilagoditi i ljudi i prostorni planovi.

Ipak, iz Zelene akcije napominju kako bez obzira na već standardan obrazac rada Milana Bandića u kojem su procedure samo formalnost, ovom projektu prethodi čitav niz ishođenja raznih dozvola i izmjena prostorno-planske dokumentacije. Zelena akcija će sudjelovati u ovom procesu i osporavati svaki formalni korak koji vodi devastaciji te koji ignorira javni interes za uređenje ovog prostora.

Ključne riječi: Bandić, javno dobro, Grad Zagreb, GUP
<
Vezane vijesti