Foto: Zelena akcijaFoto: Zelena akcijaProsvjednim performansom ispred zagrebačke Gradske uprave aktivisti i aktivistkinje Zelene akcije i Prava na grad danas su se usprotivili najnovijem planu gradonačelnika Bandića za izgradnju dodatnih javnih garaža u gradskom središtu. "Umjesto da se smanji prometno zagušenje u centru i da se promet prilagodi korisnicima javnog prijevoza, pješacima, osobama s invaliditetom i biciklistima, gradonačelnik ponovno želi graditi garaže od kojih će profitirati pojedinci, a koje će u centar dovesti nove automobile", poručio je Bernard Ivčić iz Zelene akcije.

Kako bi prokazali Bandićevu politiku privlačenja automobila u ionako  zakrčeni centar grada, aktivist s maskom Milana Bandića prikazao je kako
zagrebački gradonačelnik konstantno gura garaže u središte, ilitiga - stavlja krivu stvar na krivo mjesto.Prošli je tjedan na Bandićevu inicijativu Gradska skupština usvojila Zaključak o izradi prometne studije kojom će odrediti lokacije novih javnih garaža u centru grada

Performans su organizirali povodom aktualnog  Europskog tjedna mobilnosti te prošlotjedne odluke koju je Bandić progurao kroz Gradsku skupštinu, a koja otvara vrata spomenutoj izgradnji.

Podsjetimo, prošli je tjedan na Bandićevu inicijativu Gradska skupština usvojila Zaključak o izradi prometne studije kojom će odrediti lokacije novih javnih garaža u centru grada. Pri tome se neće poštivati zona zabrane izgradnje novih javnih garaža koja je u Generalni urbanistički plan (GUP) uvrštena "radi ograničenja motornog prometa u središtu grada", kako je to u važećem GUP-u i obrazloženo.

"U svih 18 godina Bandićeva mandata, njegovom zaslugom nije izgrađen niti jedan metar tramvajske pruge. Javni prijevoz je sve sporiji. Nije uspio obnoviti sljemensku žičaru, ali tvrdoglavo inzistira na novim javnim garažama u centru", zaključio je Ivčić.

<
Vezane vijesti