"Nema šanse. Australija neće postati vaš dom", poručuje australska vlada tražiteljima azila i imigrantima u novoj kampanji koju su kritičari nazvali "antiturističkom kampanjom stoljeća".

"Nema šanse. Australija neće postati vaš dom", poručila je australska vlada tražiteljima azila i drugim imigrantima koji se žele useliti u tu zemlju, javlja IrishCentral. Posteri koji su već printani na 17 jezika pokazuju brodić na uzburkanom moru te pretendiraju poslati poruku kako rizik puta nije vrijedan cilja. 

Kampanja je izazvala niz negativnih reakcija. Iz Refugee Action Coalition iz Sydneya poručuju kako je većina smrti na moru uzrokavana "užasnim postupanjem australskih službi za zaštitu i spašavanje koje imaju naredbu prioritetno zaustavljati brodove, a ne spašavati živote."

Udruge za ljudska prava podsjećaju i kako se 1928. godine Australija reklamirala kao "zemlja mogućnosti" u želji da privuče useljenike koji su tu zemlju i izgradili. Kampanja kojom se zastrašuje ljudi koji bježe od teškoća u svojim zemljama, nepotrebno je okrutna, zaključuju.

Ključne riječi: imigranti, Australija, azilanti
<
Vezane vijesti