zelena_istra.jpgUdruga Zelena Istra upozorila je na neovlašteno korištenje imena i logotipa udruge u predizbornoj kampanji koji su se našli na letku u kojem se napada izborni program SDP-a, odnosno Plomin C na ugljen te su upozorili kako udruga ni na koji način ne sudjeluje izbornoj kampanji.

Letak je, prema saznanjima Zelene Istre, dosad distribuiran u Pazinu i Puli.

"Ovom prilikom se jasno ograđujemo od navedenog letka i obavještavamo javnost o tome da Zelena Istra ni na koji način ne sudjeluje u predizbornoj (anti)kampanji bilo koje od političkih stranaka. Naime, Zelena Istra je nestranačka udruga građana. Građanke i građane zato upozoravamo da ne nasjedaju na podmukle manipulativne pokušaje anonimnih politikanata, koji očito ne prezaju od krivotvorenja i lažnog Bez obzira 'tko je na vlasti', građanke i građani su ti koji trebaju definirati, a po potrebi i braniti, javni interespredstavljanja da bi ušićarili koji vaš glas više, pritom iskorištavajući ime, rad i ugled Zelene Istre", upozoravaju iz udruge.

Zelena Istra navodi  kako je poznato javnosti da se protive projektu izgradnje novog bloka termoelektrane na ugljen koji bi nepotrebno ugrozio okoliš i zdravlje građana Istre, ali da u svojoj borbi nikad nisu radili razlike između političkih stranaka te da su jednako bili prema koji projekt guraju, kao i prema onima koji pitanje Plomina C i zdravlja građana tek povremeno i prigodno iskorištavaju u lovu na glasove.

"U borbi za obranu društva i okoliša, javnog interesa i zajedničkih dobara te ostvarivanje društvene pravednosti, od toga koju će listu zaokružiti na nedjeljnim izborima, neizmjerno je bitnije da se 'obični ljudi' aktiviraju te sami postanu nezaobilaznim političkim subjektima, kako bi u pravoj demokraciji i moralo biti. Bez obzira 'tko je na vlasti', građanke i građani su ti koji trebaju definirati, a po potrebi i braniti, javni interes. Ovo mogu jedino ako se organiziraju u svojim zajednicama - selima, gradovima, četvrtima i radnim mjestima", poručuju iz Zelene Istre.

Upravo zbog želje i potrebe da podrži takve građanske inicijative, kao i obranu javnog interesa, udruga smatra bitnim u svom djelovanju očuvati nezavisnost od političkih i stranačkih struktura. Udruga će o incidentu izvijestiti Državno izborno povjerenstvo, ali i ostale nadležne institucije. Također, iz Zelene Istre pozivaju sve one koji imaju saznanja o materijalima ili izrađivaču i distributeru materijala na kojima se Zelena Istra lažno potpisuje da se jave na broj telefona 052 506 065 ili mailom na udruga-zelena-istra.hr.

Lažni letak sa starim logom Zelene Istre Lažni letak sa starim logom Zelene Istre
<
Vezane vijesti