Foto: XR ZagrebFoto: XR ZagrebTransparentom na kojem je na različitim europskim jezicima ispisana riječ "sramota“ Extinction Rebellion Zagreb osudio je nedostatak angažmana predsjedajućih po pitanju klimatske krize.
Povodom zadnjeg dana hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a, aktivistkinje i aktivisti inicijative Extinction Rebellion Zagreb izveli su akciju ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu kojom su uputili kritiku na hrvatsko predsjedanje. U popratnom govoru istaknuto je da Hrvatska pripada zemljama koje će najteže pogoditi klimatska kriza, a da po tom pitanju nisu donesene nikakve strategije zaštite ili prevencije.
 
XR Zagreb poručuje da je predsjedanje iskorišteno za sklapanje novih poslova kojima se samo nastavlja devastacija i eksploatacija prirode. Time se šest mjeseci predsjedanja pokazalo običnom predstavom za mase i traćenjem dragocjenog vremena koje je preostalo za djelovanje.
 
Za kraj su aktivisti i aktivistkinje zagrebačkog Extinction Rebelliona pozvali sve zainteresirane građane da se pridruže buntu za opstanak kako bi zajedničkim djelovanjem osigurali očuvanje našeg okoliša i budućnosti za generacije koje dolaze.
extinctionrebellion2.jpg
<
Vezane vijesti