Foto: Prijtelji životinjaFoto: Prijtelji životinjaKampanjom Ljubav se ne kupuje Mreža za zaštitu životinja poručuje da životinje nisu predmeti i ne trebaju služiti kao poklon ili kao objekt trgovanja. Kampanji se pridružila i virovitička tvrtka Flora VTC. Radnici tvrtke postavili su vizual na kamion koji je u prometu veći dio dana. Tako ga mogu vidjeti građani te ovim putem dobiti poruku da je udomljavanje plemeniti čin koji spašava život životinje, ali i obogaćuje živote udomitelja.

Iz Flore VTC surađuju sa Skloništem za životinje Virovitica s kojim su dogovorili informiranje građana o prednostima udomljavanja životinja, umjesto njihove kupnje. Sklonište zbrinjava velik broj napuštenih životinja iz Virovitice i iz okolnih općina i gradova i dosta je opterećeno konstantnim pristizanjem novih napuštenih životinja."U našem radu redovito susrećemo napuštene pse i mačke, pa je ova ideja prirodno došla do realizacije. Sretni smo što smo mogli ponuditi naš kamion za objavu vizuala kojim se građani potiču na udomljavanje onih koje su napustili neodgovorni građani"

"Nadamo se da će se broj napuštenih životinja smanjiti, kako zbog osvještavanja građana o važnosti i prednostima udomljavanja tako i zbog obaveze trajne sterilizacije pasa i mačaka koju je u svojoj Odluci o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca propisao grad Virovitica", rekao je dr. vet. med. Dražen Majetić, vlasnik Veterinarske prakse za male životinje Felix koja vodi sklonište.

Grad Virovitica iskoristio je dobar zakonski alat kako bi pokušao stati na kraj konstantnom rađanju neželjenih štenaca i mačića koji bivaju napušteni pa umiru na cesti ili završe u skloništu te se tako pridružio više od 150 gradova i općina u Hrvatskoj koji su propisali trajnu sterilizaciju kao kontrolu razmnožavanja pasa i mačaka, uz evidentirane izuzetke.

"U našem radu redovito susrećemo napuštene pse i mačke, pa je ova ideja prirodno došla do realizacije. Sretni smo što smo mogli ponuditi naš kamion za objavu vizuala kojim se građani potiču na udomljavanje onih koje su napustili neodgovorni građani. To najbolje znaju dvije naše zaposlenice, Anita i Martina, koje spašavaju i udomljavaju napuštene mačke koje nerijetko dolutaju u dvorište tvrtke ili stignu u kartonskim kutijama pri odvozu papira", objasnili su u Flori VTC.

Prve reakcije građana već su pristigle i vrlo su pozitivne. Građani su oduševljeni ovom idejom te hvale tvrtku Flora VTC za ovu lijepu inicijativu.

<
Vezane vijesti