Foto: Sunce-st.orgFoto: Sunce-st.orgUpravni sud u Splitu prihvatio je zahtjev splitske udruge Sunce da se odgodi primjeni rješenja MZOIP-a kojim se Cemexu dozvoljava spaljivanje otpada, do konačnog rješenja upravnih sporova koje su pokrenule udruge.

"Do daljnjega nema spaljivanja krutog goriva iz otpada u Cemexovim tvornicama u Kaštelima", odlučio je Upravni sud u Splitu, javlja splitska udruga Sunce koja je i podnijela tom Sudu tužbu na Rješenje Ministarstva zaštite okoliša i prirode kojim se u tvornicama Sv. Juraj i Sv. Kajo dopušta "prihvat, privremeno skladištenje i loženje krutog goriva iz otpada RDF/SRF".

Sud je prihvatio zahtjev udruge da se spaljivanje goriva zaustavi do pravomoćnog završetka ovog upravnog spora. Naime, sud može odlučiti da tužba ima odgodni učinak ako bi se izvršenjem pojedinačne odluke tužitelju nanijela šteta koja bi se teško mogla popraviti, a odgoda nije protivna javnom interesu.

"Jednom kad sud odluči da se odgađa izvršenje rješenja to znači da predmetno rješenje i dalje postoji u istom opsegu samo ne polučuje učinke dok se upravni spor pravomoćno ne okonča. Dakle, ovom radnjom Upravni sud nije iznosio sud o zakonitosti rješenja, već samo poduzeo svojevrsnu mjeru predostrožnosti dok se pravomoćnom odlukom ne utvrdi zakonitost rješenja", pojašnjavaju iz Sunca.

Ključne riječi: gospodarenje otpadom Mjesta: Grad Split
<
Vezane vijesti