Objavljujemo video zapise dviju javnih razgovora održanih na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, koje je tijekom štrajka u srpnju ove godine organizirao sindikat Akademska solidarnost. Tribina "Javno i privatno visoko obrazovanje: međunarodna iskustva" bila je održana 12. srpnja, a tribina "U obranu javnog dobra" dan kasnije. U tim su razgovorima sudjelovali domaći i inozemni sveučilišni nastavnici, pripadnici sindikata i civilnog društva.

U obranu javnog dobra: Objavljujemo integralni video zapis i trailer tribine koja je bila održana održana 13. srpnja 2011. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu,  tijekom štrajka sindikata Akademske solidarnosti protiv paketa prijedloga novih zakona o znanosti, visokom obrazovanju i sveučilištu.

Govornici su bili Spomenka Avberšek (Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi), Luko Marojica (Nezavisni sindikat radnika Hrvatske elektroprivrede), Robert Faber (Sindikat visokog obrazovanja i znanosti Akademska solidarnost), Teodor Celakoski (Pravo na grad), Roland Sušanj (predstavnik radnika u Nadzornom odboru Brodogradilišta 3. maj u Rijeci), a razgovor je moderirao Mislav Žitko (FFZG).

Sažetak:

Tribina Javno i privatno visoko obrazovanje: međunarodna iskustva bila je održana 12. srpnja 2011.godine, također na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Sudjelovali su Andrew Hodges (University of Manchester), Gordana P. Crnković (University of Washington, Seattle, USA), Taja Kramberger (Slovenija) i Drago Braco Rotar (Univerza na Primorskem, Koper, Slovenija). Moderirala je Andrea Milat.

<
Vezane vijesti