Foto: FlickrFoto: FlickrPrijatelji životinja povodom Svjetskog dana bez mesa, koji se obilježava 20. ožujka, pomažu razbijati predrasude i mitove vezane za bezmesnu prehranu. Potiču sve da makar smanje konzumaciju mesa i životinjskih proizvoda.

Početak proljeća poznata je motivacija za pozitivne aktivnosti i promjene u našim životima, pa tako i izvrstan povod za upoznavanje biljne prehrane.

"Možemo li biti vegani i teško fizički raditi? Postoji li humano klanje? Je li riba meso? I biljke boli? Ova i slična pitanja provlače se već desetljećima u neuspjelim pokušajima opravdanja konzumacije mesa. Svjetski dan bez mesa prilika je da ih nazovemo njihovim pravim imenom – mitovima", poručuje Stjepan Hrastić iz udruge Prijatelja životinja.

Prijatelji životinja ovim povodom na svojoj stranici objavljuju najraširenijih 10 mitova o bezmesnoj prehrani te pozivaju sve da barem 20. ožujka skuhaju jelo bez mesa, provedu dan na veganskoj prehrani i/ili započnu 30-dnevni Vege izazov.

Ističu kako veganska hrana može biti iznimno ukusna i raznolika, može zasititi i ispuniti energijom, i sve to dok izravno utječe na dostojanstven, bolji i pravdeniji odnos prema životinjama i Zemlji.

Ključne riječi: Prijatelji životinja, hrana, meso
<
Vezane vijesti