H-Alter
Foto: Sindikat biciklistaFoto: Sindikat biciklistaU četvrtak, 28. travnja, na 38. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba moglo bi se konačno odlučiti kako je razvoj prijevoza javnim biciklima od interesa za građane, čime bi se konačno potvrdila pilot faza koju Nextbike sustav javnih bicikala odlično provodi tri godine, izdvajajući vlastita sredstva bez ulaganja iz gradskog proračuna te bi se i formalno omogućio daljnji razvoj.

Sindikat biciklista pozdravlja ovaj prijedlog odluke. Ističu da prepoznavanje ovog pilot projekta može donijeti brojne promjene za građane grada Zagreba, vidljive kroz povećanje broja stanica, kako bi se sustav mogao nazvati javnim prijevozom. To bi značilo i subvenciju uređenog, kvalitetnog i pristupačnog javnog prijevoza.Povezanost biciklističkih staza najvažniji je preduvjet za povećanje sigurnosti u prometu i povećanje korištenja bicikla kao prijevoznog sredstva

Valja se ipak ne radovati na prvu jer iz Sindikata biciklista napominju kako analizom prijedloga odluke ostaje nejasno kako će se navedeni pilot projekt nastaviti i hoće li on dostići kvalitetu na europskoj razini, primjerice Budimpešte koja ima više od 90 parkirališno-sigurnosnih instalacija za javne bicikle, ili dosta manje Ljubljane koja unatoč veličini ima dvostruko više stanica od Zagreba.

"Očekujemo da Grad Zagreb prepozna dobre rezultate postojećeg pilot projekt Nextbike sustava javnih bicikala te da na tragu toga raspiše javni natječaj za uvođenje sustava javnih bicikala. Primjećujemo nedostatak obrazloženja vođenja budućeg sustava javnih bicikala čiji se model može razviti u dva smjera: privatni model kojeg bi vodila stručna tvrtka ili javni model koji bi podrazumijevao da gradska tvrtka vodi sustav nakon provedenog javnog natječaja u kojem bi se odabrala tehnologija i oprema ponuđivača. Uz to, uvjet povjerenja građana u kvalitetan model je i transparentnost u odlučivanju i kriterijima natječaja te plan osiguravanja sredstava i profesionalno upravljanje, što trenutno nedostaje u objašnjenju ovog prijedloga odluke", rekao je ovom prilikom Marko Stančec iz Sindikata biciklista.

Svakako je napredak da je Grad Zagreb u 2016. godini i formalno prepoznao važnost dogradnje i umrežavanja postojeće gradske biciklističke mreže. Postojeće stanje obilježava nedovoljan broj stanica javnih bicikala i nepovezana infrastruktura tako da se u Sindikatu biciklista nadaju da ova odluka može voditi u bolju budućnost za bicikliste i ostale sudionike u prometu.

Naglašavaju kako je povezanost biciklističkih staza najvažniji preduvjet za povećanje sigurnosti u prometu i povećanje korištenja bicikla kao prijevoznog sredstva.

 

aem_copy34063.jpg
Članak je objavljen u sklopu projekta 'U dnevnom ritmu' koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).
<
Vezane vijesti