Foto: Apriori WorldFoto: Apriori World"Do kraja 2016. cilj nam je proizvodnju suvenir i poklon sapuna pokrenuti u uređenom prostoru naše zadruge Martinov plašt i na tome zaposliti jednu osobu oštećena vida. U sljedeće dvije godine zaposlit ćemo još najmanje četiri osobe oštećena vida", rekao je izvršni direktor Udruge slijepih Zagreb, Goran Denis Tomašković.

Danas je u prostorijama Udruge slijepih Zagreb predstavljen projekt "Sapuni s točkicama - socijalno poduzetništvo slijepih i slabovidnih osoba". Konferenciju za medije su zajednički organizirali Udruga slijepih Zagreb i Martinov plašt, socijalno-uslužna zadruga.

"Razvijanje projekta 'Sapuni s točkicama - socijalno poduzetništvo slijepih i slabovidnih osoba' započelo je u Udruzi slijepih Zagreb 2015. s namjerom da stvorimo nova radna mjesta za osobe oštećena vida u proizvodnji sapuna", izjavio je izvršni direktor Udruge slijepih Zagreb, Goran Denis Tomašković.

"Do kraja 2016. cilj nam je proizvodnju suvenir i poklon sapuna pokrenuti u uređenom prostoru naše zadruge Martinov plašt, odobrenim sredstvima od Grada Zagreba, prema pravilima kozmetičke proizvodnje i na tome zaposliti jednu osobu oštećena vida. U sljedeće dvije godine prenijet ćemo primjer dobre prakse londonske tvornice Clarity, u kojoj slijepe i slabovidne osobe više desetljeća proizvode krute i tekuće sapune, u Zagrebu na takvoj proizvodnji zaposliti ćemo još najmanje četiri osobe oštećena vida."

Svoje iskustvo kao nezaposlene osobe s invaliditetom podijelili su članovi Udruge slijepih Zagreb koji će se zaposliti na proizvodnji sapuna, Anto Babić i Barbara Šajinović.

Koordinator ovog projekta je agencija Apriori World iz Zagreba koja se u projekt, prije 8 mjeseci, uključila volonterski te sa svojim stručnim timom radi na provedbi brend strategije i međunarodnom povezivanju.  

Ključne riječi: osobe s invaliditetom
<
Vezane vijesti