H-Alter
stories_behind_cities_price_iza_gradova.pngGrad nije grad bez ljudi u čijim uspomenama živi. A da te uspomene budu zabilježene i sačuvane pobrinut će se projekt Stories Behind Cities, odnosno Priče iza gradova, koji se počinje provoditi u Rijeci. Imate li i vi neispričanu priču o Rijeci? Podijelite je jer možete biti uvršteni u tiskanu publikaciju koja će okruniti ovaj projekt.

"U potrazi smo za novim pričama, informacijama, mitovima i legendama o Rijeci koji bi nam pomogli vidjeti naše gradove na drugačiji način i promijeniti naša dosadašnja stajališta i poglede o njima. Neka i vaša priča bude zabilježena u projektu Stories Behind The Cities, jer upravo vi, građani ovog grada, možete ispričati one još neispričane priče, priče iz svog osobnog iskustva, priče koje će stvoriti novi narativ grada", rekli su ovom prilikom iz riječke udruge Prostor Plus, koja vodi projekt za Hrvatsku.

Priče koje se traže mogu biti razne tematike što znači da svatko može doprinijeti. Traže se: priče o povijesnim ličnostima i zanimljivim ljudima iz prošlosti Rijeke, priče o povijesnim događajima koji su se odigrali na području Rijeke, priče o riječkim građevinama i priče o nekadašnjem životu Rijeke, njenim običajima, vjerovanjima, mitovima i legendama o Rijeci i njenoj okolici.

Vašu priču možete podijeliti putem platforme projekta Priče iza gradova (Stories Behind City) ili poslati na mail prostorplus@gmail.com, a možete dodati fotografiju, video ili audio koji je povezan s pričom.

Ključne riječi: Rijeka, kultura, priče
<
Vezane vijesti