U subotu, 9. lipnja, u 12 sati na Trgu Grivica u Rijeci, održat će se marš podrške Split Prideu, kako bi Rijeka pokazala da vjeruje u ljepotu različitosti.

Prema riječima organizatora, Riječani i Riječanke temeljnim vrijednostima smatraju uvažavanje i poštivanje ljudskih prava te je ovaj događaj izraz svjetonazora suprotstavljen onom dijelu splitskog koji najavljuje prosvjede protiv Pridea. Organizatori žele da ovaj put "tiha većina" i na ovaj način pokaže podršku te maršom kroz Rijeku se ukaže na razumijevanje i podržavanje poruke Split Pridea koja nadilazi samu borbu jedne manjine jer je riječ je o uvažavanju svih ljudskih prava, piše Queer.

Pozivali su sve ljude da uz balone, gitare, zviždaljke, pokažu da Rijeka koja slovi za grad tolerancije stvarno cijeni i poštuje različitost.

"Ovime pokazujemo jednu važnu poantu koju nitko do sada nije isticao dovoljno: gay pride nije prosvjed za prava jedne potlačene manjine, to je prosvjed čitavog jednog svjetonazora protiv drugog, neovisno o seksualnoj orijentaciji, vjerskoj pripadnosti ili nečemu trećem. Pokažimo našoj zemlji kakva treba biti - tolerantna i pametna, sposobna prihvatiti, uvažiti i podržati prava svih Ljudi koji u njoj žive", istaknuto je na Facebook profilu March For Split Pride.

Ključne riječi: Rijeka, lgbt prava
<
Vezane vijesti