H-Alter
Foto: Zelena akcijaFoto: Zelena akcijaZelena akcija, Inicijativa građana Srđ je naš i Udruženje hrvatskih arhitekata danas su podnijeli tužbu protiv ponižavajućeg Rješenja o prihvatljivosti projekta apartmanizacije Srđa. Nakon što je navodni investitor pokrenuo arbitražu protiv Hrvatske, tražeći pola milijarde eura odštete, Vlada je kapitulirala pred pritiskom i izdala isto Rješenje koje je sud poništio prošle godine. Time je ponizila sve građane i građanke ove zemlje koji se drže zakona i poštuju sudske odluke.

"Novo rješenje o prihvatljivosti za okoliš apartmanizacije Srđa Ministarstvo zaštite okoliša i energetike izdalo je na temelju stare studije, bez provođenja novog postupka i doslovnim prepisivanjem starog rješenja. Na taj način su grubo ignorirali presudu ovog Suda, a građane i građanke ponizili, još jednom dokazujući da su neki u ovoj zemlji iznad zakona i sudova. Istovremeno, na nas koji godina ukazujemo, i na sudovima dokazujemo, nezakonitosti ovog projekta vrše se ogromni pritisci", izjavio je ispred Upravnog suda u Splitu pravnik Zelene akcije Enes Ćerimagić. Dodao je kako su se pritisci pojačali dan prije podnošenja tužbe, kada je navodni investitor putem odvjetničkog društva Hanžeković tužio Zelenu akciju tražeći odštetu od 160 tisuća kuna te zabranu javnih nastupa. Ćerimagić: "Nastoji nas se ušutkati na sve moguće načine, a Zelenu akciju bankrotom ugasiti. Bez obzira na sve dosadašnje i buduće pritiske mi ne odustajemo od pravne borbe protiv apartmanizacije Srđa i Dubrovnika"

"Nastoji nas se ušutkati na sve moguće načine, a Zelenu akciju bankrotom ugasiti. Bez obzira na sve dosadašnje i buduće pritiske mi ne odustajemo od pravne borbe protiv apartmanizacije Srđa i Dubrovnika", kazao je Ćerimagić.

Đuro Capor, koordinator inicijative Srđ je naš dodao je kako je projekt kroz niz mišljenja i studija odbacila struka, kao i 84 posto građana i građanki Dubrovnika na referendumu. 

"U konačnici odbacili su ga i sudovi kroz tri pravomoćne presude. Ignoriranjem volje građana i građanki te mišljenja struke nosimo se godinama. Međutim, izigravanje sudskih presuda, naročito s najviših razina vlasti, doživljavamo kao daljnje ponižavanje građana i građanki Dubrovnika i nepravdu na koju ne možemo i ne smijemo prešutjeti. Vrijeme je da ova Vlada shvati da netko tko pokušava građanima i građankama Hrvatske oteti pola milijarde eura nije prijatelj, a PR savjetnici povezani s tvrtkom Razvoj golf, poput Krešimira Macana, nikako ne smiju biti savjetnici Vlade", zaključio je Capor. 

<
Vezane vijesti