Foto: TehnosFoto: Tehnos"HEP je naš, privatizacija je pljačka", poručili su jutros predstavnici sindikata Tehnos na prosvjednoj akciji u Dubrovniku povodom održavanja konferencije Budućnost javnih poduzeća, koju su u sindikatu klasificirali kao jednu od brojnih loše zamaskiranih promocija neoliberalne agende kojom se javna poduzeća žele pretvoriti u bankomat za privatni kapital.

Uz podršku inicijative Srđ je naš izveli su simboličnu prosvjednu akciju protiv konferencije na kojoj se raspravlja o privatizaciji javnih poduzeća.

Podsjetimo, iz Tehnosa su jučer priopćili kako je konferencija, koju organizira Lider akademija, samo priprema za privatizaciju javnih poduzeća, čemu se sindikat protivi. Tehnos ističe kako su privatizacijski procesi već prokazani mnogo puta, a dokazi su brojni - od gubitka profitabilnosti i radnih mjesta do devastacija ili čak propasti brojnih hrvatskih poduzeća u državnom vlasništvu.

hep_tehnos_copy67637.jpg
aem_copy52553.jpg
Članak je objavljen u sklopu projekta 'U dnevnom ritmu' koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija)

 

Ključne riječi: HEP, privatizacija, Srđ je naš
<
Vezane vijesti