Foto: PixabayFoto: PixabayTijelo iračkog migranta koji je pokušao plivati ​​od Francuske do Britanije pronađeno je kraj obale Belgije. Na sebi je imao improviziranu spasilačku jaknu napravljenu od praznih plastičnih boca i nosio malu torbu s osobnim dokumentima. Na ovaj se očajnički pothvat odlučio nakon što nije uspio dobiti azil u Njemačkoj. Osam dana ranije, belgijski pomorac uočio je muškarca u pojasu od praznih plastičnih boca koji je plakao za pomoć u vodama kod Dunkirka. Mornar je obavijestio francuske pomorske vlasti, rekavši da je pokušao spasiti čovjeka, ali ga je odnijela struja.

Kako piše Guardian, vjeruje se kako se 48-godišnjak utopio dok je pokušavao plivati ​​od plaže u sjevernoj Francuskoj do Britanije, a struje su njegovo tijelo odnijele u belgijske vode.

Od siječnja ove godine britanske i francuske obalne straže su spasile oko 1.450 migranata, što je više nego dvostruko više od broja migranata koji su pokušali prijeći kanal tijekom cijele 2018. godine, prema službenim francuskim podacima objavljenim u ponedjeljak.

Ključne riječi: izbjeglice, EU, rat, solidarnost, Irak, migracije
<
Vezane vijesti