H-Alter
Foto: Katarina Zlatec, Goethe-Ins.Foto: Katarina Zlatec, Goethe-Ins.Urbanom intervencijom na zagrebačkom Manduševcu jučer je predstavljen projekt Žedni grad autora Saše Šimprage, koji provodi Goethe-Institut Kroatien u suradnji s platformom 1POSTOZAGRAD.

Brojni zainteresirani građani su nakon razgledavanja intervencije u prisustvu medija sudjelovali u šetnji na temu pitke i druge vode u centru Zagreba pod vodstvom Šimprage.

Smisao je intervencije podsjećanje na važnost dostupnosti besplatne pitke vode kao zajedničkog dobra i bitne sastavnice urbane tradicije te predstavljanje glavnih argumenata za ponovno osiguranje pitke vode na Manduševcu, jednome od simbola grada Zagreba. Projekt Žedni grad se nastavlja na regionalnu inicijativu Goethe-Instituta za istraživanje društvenog i umjetničkog dosega različitih oblika demokratskog i kolaborativnog upravljanja zajedničkim dobrima (commons).

Projekt se nastavlja tribinom pod naslovom "Žedni grad: drži li Manduševac vodu?“ u klubu Booksa 30.9. u 18h, a potom i objavom natječaja za kratku priču na temu vode u gradu.

Ključne riječi: Saša Šimpraga, javna dobra, voda
<
Vezane vijesti